Inför sommaren kan det vara trevligt att investera i en altan. Då kan man nämligen tillbringa alla soliga dagar utomhus. Faktum är att man kan göra en altan själv, om man är lite händig.

3539576-log-cabin-porch-with-chairs

När det är vår ute och solen och varmare väder börjar komma är vi många som funderar på vad som ska göras i och kring hemmet inför sommaren. Exempelvis är det nu som många kommer på att de borde investera i markiser för att hålla den starka sommarsolen borta.

”I och med att vi ser att solstrålarna börja leta sig in i hemmet är det många som går i tankarna om att investera i markiser.” Läs mer.

Något annat som många funderar över i de här tiderna är att bygga en uteplats där man kan avnjuta sommarens alla måltider och härliga stunder. Och en altan kan man faktiskt bygga helt själv, om man inte har tummen mitt i handen förstås. Bygger man en altan kan man inte bara se den som en härlig grej för sommaren, utan den kan också ses som en riktig investering. Har man en altan i solläge kan den enligt mäklare höja en bostads värde med runt 50 000 kronor och det är verkligen inte illa pinkat.

Tänk på detta

För att bygga en altan måste man ha en del saker på plats. Bland annat behövs ett bygglov om man vill bygga en altan som är mer än 60 centimeter hög (Källa). Sedan kan man även få rotavdrag för att bygga en altan som är hopbyggd med själva bostadshuset. Man måste också kolla till underlaget och bestämma sig för vilket träslag som lever upp till de kriterier som man har.