Inredningstrenden för år 2016 stavas design, det menar inredningsexperterna efter tolkning av möblerna på årets Formexmässa – mässan med fokus på inredning och nordisk design.

inredning blommor i vasAtt lyx är tillbaka som trend råder det ingen tvekan om efter årets Formexmässa där olika designers ställer ut sina kreationer för att visa hur inredningstrenden för året kommer att se ut. Och visst är det populärare än någonsin med designmöbler och lyxiga inredningsdetaljer i år, det är ett som är säkert. Till exempel rapporterar Expressen om hur mässans talande tema var mycket är, spännande mönster och ett överflöd av lyxiga material såsom marmor invävda i både möbler och inredningsdetaljer. Samtidigt håller sig den starka trenden av metaller såsom koppar, mässing och gul även i sig i år, så detaljerna du köpt under fjolåret ska du verkligen inte byta ut. Men vill du vara extra trendig gäller det att i år hitta en balans mellan den industriella inredningstrenden med metallerna samtidigt som du adderar en blandning av marmor, färg och personlighet i hemmet – då är du på rätt spår.

Fokus på färg och form

Något nytt för i år är som sagt att lyx och design tar större plats i våra hem. Men något annat som också är nytt för året är att färgen också ska få komma in i våra hem på ett sätt som aldrig förr. Till exempel skriver Dagens Handels reporter på mässan om hur hon observerat att mönster gjorda i den japanska färgningstekniken shibori syntes flitigt och den går ut på att man knyter och doppar tyget för att skapa olika mönster.  Men något annat är också att man ska ha mer fokus på form, och de former som är trendiga nu är de geometriska formerna som cirklar, fyrkanter, trianglar, romber och diamanter.

Kolla in klippet nedan för inspiration: