Funderar du på att fräscha upp badrummet man kanske inte vill genomföra en stor renovering? Det behöver du heller inte göra – här är några enkla tips på hur du med hjälp av rätt inredning kan göra om i badrummet utan större ansträngning.

Badrummet är ofta hemmets glömda rum, men det går att fräscha upp det och det med enkla medel om du inte känner för att anlita rörmokare och byggare för att göra en totalrenovering. Ibland räcker det nämligen med att bara se över badrummets inredning och göra om på så vis. På marknaden finns nämligen allt från enkelt kakeldekor att klistra på de kaklade ytorna utan att du faktiskt behöver kakla om till snygga möbler som du kan köpa loss till en billig peng. Men innan du shoppar loss så finns en del att tänka på – såsom till exempel rummets storlek. Har du ett litet badrum kan du kanske inte inreda så mycket, men det går faktiskt att ändå inreda en hel del men knepet är att vara så yteffektiv som möjligt. Viktigaste är att du piggar upp ytan, utnyttjar höjden till taket och vågar inreda med saker som annars kanske inte är så vanliga inredningsdetaljer i ett badrum såsom gröna växter och förvaringsaskar i trä med mera. Till Expressen säger inredningsexperten Felicia som följer:

”Billiga, enkla och små medel som svarta detaljer, roséfärgad kran, grönt badkar eller ett handfat i mosaik kan räcka för att pigga upp.”

Vidare i samma artikel som citatet är hämtat från tipsar Felicia även om sju trender som man absolut kan ta med sig in i badrummet. Bland annat tipsar hon om att byta blandare från kromat till mässing eller roséguld, addera svarta detaljer till vita badrum för att skapa starkare effekter och konstraster, byta fötterna på badkaret till mer lyxiga tassar, addera färgklickar och pynta med blommor. Låt fantasin flöda kort sagt!