Det är alltid härligt att fräscha upp hemmet och inreda harmoniskt, oavsett om det görs inför en visning eller om man bara vill göra något nytt med sitt boende. Med hjälp av Feng Shui får hemmet ny energi, nya vitvaror ger bättre funktionalitet och högre värde, färger som är trendiga ger en modern känsla och personliga inredningsdetaljer ger en ombonad atmosfär.

kök lyxigt

Ett första steg i att fräscha upp hemmet är att byta ut sådant som fungerar mindre bra och drar mycket energi. Nya vitvaror från www.cylinda.se ger en omedelbar uppfräschning till ditt hem och en lyxig känsla. Vad är viktigt att tänka på med nya vitvaror? Gäller det vitvaror till köket är det viktigt att det har en snygg design som passar ditt hem, är energisnåla, har rätt volym för både insida och utsida, har ett logiskt system för avfrostning, har greppvänliga handtag och att belysningen i kylskåp och frys är av god kvalitét. Gäller det vitvaror till tvättstuga eller badrum gäller samma saker egentligen, men extra viktigt är att de går tyst och har eko-anpassade program så att man reglera energiförbrukningen själv.

Feng Shui för balans och harmoni

vardagsrum lyxigtFeng Shui är en flera tusen år gammal kinesisk lära som handlar om att lära sig att inreda anpassat efter hur naturens krafter ser ut och bygger på läran om de fem elementen. Runt omkring oss finns det kraftfält som är kopplade till naturen och jorden i sig, och ordet Feng Shui betyder faktiskt vind och vatten. Om man inreder sitt hem enligt Feng Shui läran tänker man mycket på hur vi påverkar av energifälten runt omkring oss, hur färger former och material också har inverkan på olika saker och människor i sig. Det finns lite lika sätt man ska försöka tänka på om olika rum i sitt hem. I Arbetsrummet är det bra att ha en vägg bakom sig när man jobbar och vara vänd mot dörren för att ge en trygghetskänsla. I badrummet bör man sträva efter att skapa ett lugn och en fräsch känsla, det är ju där man ska tvätta av sig dagens händelser. I hallen är det viktigt att använda sig av ljusa färger i inredning och annan interiör för att få en större rymd. I sovrummet är det enligt Feng Shui viktigt att inte inreda i för starka färger och att rummet ska vara placerat i en lugn de av hemmet. I vardagsrummet är en punkt att samlas på, därför är det härlig att inreda det personligt, läs mer om Feng Shui i artikeln här. 

Innefärger och försäljningstrix

I Metromode kan man läsa om att det just nu är inne med ljusa och bubblande pastellfärger i hemmet. Detta kan man enkelt kombinera med naturliga material, kalla metaller och personliga detaljer! Är man i tankar att sälja handlar det egentligen om samma tänk som man har om man ska göra om i sitt hem annars också. Det ska kännas att en uppdatering skett, det ska vara fräscht och ha trendiga influenser, samtidigt vara personligt. I Expressen ger en mäklare sina bästa tips på hur man inreder inför visningen, läs mer. Ett av hennes tips är att inte få det att se för kliniskt ut, släng en filt slarvigt på sängen, placera ut en tidning på bordet eller något annat som får det att se bebott ut. Det är ett hem, inte ett museum.