Att inreda sovrummet behöver inte kosta skjortan, allt handlar om att prioritera och tänka över valen. Att ha en skön och bekväm säng är ofta viktigare än att satsa på en designlampa.

växt sovrumIdag tillverkar många designers snarlika prylar, och oftast till liknande kvalitet. Det är inte alltid som dyrast är bäst. En skön och vacker Ekens säng kan vara minst lika bra som en från Hästen. Därför är det bra att jämföra olika märken och försöka hitta billigare alternativ.

Satsa på en eller två dyra möbler

Välj ut en eller två möbler att lägga lite extra pengar på, gärna sängen och kanske en byrå eller liknade. Komplettera sedan med små detaljer i form av kuddar, filtar och prydnadssaker. Glöm inte heller rätt belysning. Sovrummet behöver flera olika ljuskällor. En nattlampa behöver till exempel ge ett starkare ljus än vad taklampan gör.

Välj växter och simpla detaljer

Växter är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att skapa ett vackert och harmoniskt sovrum. Dessutom ligger det helt rätt i tiden. Enligt Svenska Dagbladet och Pinterest spås växter och grönt bli av de hetaste detaljerna:

Inredningsvärlden kan inte få nog av grönt. Men en liten monstera på fönsterbänken räcker inte, i alla fall inte om man kollar Pinterest. Nu ska det vara växter från golv till tak – gärna en hel vägg – SvD

Gå inte överstyr med mönster och färger, satsa istället på enkelhet och simpla detaljer. Det ger sovrummet mer lugn vilket är viktigt för en god natts sömn. Ha inte för många prylar framme, utan håll det enkelt. Om en sak kommer in borde två åka ut, det är en bra grundregel.