Det finns få saker som är så härligt som att ha ett riktigt fräsch och snyggt badrum. Men när det gäller badrumstrender och inspiration så gäller det att det både är funktionellt, snyggt och håller länge när det gäller både stil och standard.

Ett nyrenoverat och snyggt badrum med ger dig inte bara lyx i vardagen utan hjälper också till att höja värdet på din bostad, skriver Aftonbladet i en artikel, en väl värt investering helt enkelt.

Praktiskt och snyggt badrumbathroom-1982011_1280

Hur vill vi att badrummet ska se ut inför 2017? Jo det ska vara både praktiskt och snyggt, samtidigt som det går bort lite från det klassiskt och kliniskt vita som så länge synts bland badrumstrender. Man ska satsa på lyx passa på att kolla in sköna massagebadkar, lyxiga material och annat, men det gäller också att hålla sig till en viss enkelhet. I Expressen tipsar man om att välja en stil i badrummet och välja möbler och allt annat utefter det och att man ska läsa på mycket innan man väljer dusch eller badkar. Se till att ha mycket förvaring i badrummet och vill du ha ett trendigt kakel så är sten, mönster och trä inne i år. Men tänk på att välja sådant som håller länge.

Färgglatt inne

Om man är en av dem som är trött på färglösa badrum så kommer här en god nyhet; det är nämligen helrätt att satsa på färg i badrummet i år. Det är en av de starkaste trenderna och badrumstrender blir oftast långlivade, så våga testa nått nytt! Detta skriver Sydsvenskan kring dagens badrumstrender kan utvecklas till:

”Retro med fokus på 60- och 70-tal är en riktning; med större mönsterbilder och en fortsatt utforskning av färgspektrat. I hemmets övriga rum dominerar just nu dova färger och svulstiga blommönster. Dessa är också på väg att flytta in i badrummen. Ser man till detaljer har de varma metallerna kommit för att stanna, och de passar också mycket väl in i de nya trenderna.”