Snart är våren och sommaren här. Det märkte vi väl i helgen då det bjöds både på sol och högre temperaturer. Den som vill vara redo för solens strålar passar redan nu på att köpa markiser.

4924333-bank-pa-skolgard

Här kan man läsa att värmen och ljuset kommer allt närmare. Exempelvis bjöd helgen på tidig vårsol och många svenskar var ute och njöt av den begynnande våren. I södra delarna av landet steg temperaturerna i helgen ganska så högt och i övriga landet var temperaturerna behagliga. Trots att det bjudits på lite varmare grader och solsken är dock inte våren riktigt här ännu. Våren dröjer nämligen till dess att temperaturen legat över noll grader dygnet runt i sju dagar. Men även om de varmare temperaturerna dröjer lite, så har solen börjat lysa desto mer.

Redo med markiser

I och med att vi ser att solstrålarna börja leta sig in i hemmet är det många som går i tankarna om att investera i markiser. Det är nämligen bra att sätta upp markiser redan på den tidiga våren så att man är rustad för sommaren och allt fler soltimmar. Om man letar efter markiser i Stockholm finns det ett flertal företag som man kan vända sig till. Ett utav de bättre är Persiennkompaniet som man kan läsa mer om ifall man klickar här.

Byt ut de gamla

Början av våren kan även vara en bra tid att byta ut sina gamla markiser. Har man ett par markiser som suttit uppe länge har de förmodligen blivit slitna av sol, vind och regn och gör förmodligen inte ett speciellt bra jobb. I Svenska Dagbladet kan man läsa att det även är en bra idé att byta ut sina markiser för att det förmodligen har kommit ut mycket bättre markiser på marknaden än när man köpte sina senast.