Den som vill ha inspiration till sin renovering kan se på SVT:s renoveringsprogram Husdrömmar. Programmet kan också ge ett verkligt perspektiv på hur svårt det verkligen är att bygga och renovera ett hus.

1435591-hammare-och-spik (1)

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om att det inte är helt lätt att renovera och att man kan se det bland annat i SVT:s program Husdrömmar.

”Svt har ett program som heter Husdrömmar och där man verkligen kan få perspektiv på sin egen renovering och söka tröst i att många projekt blir fel och drar ut på tiden.” Läs mer.

Och det har verkligen inte gått smidigt för alla som varit med i programmet. Till exempel var det en familj som fick sina husdrömmar totalt krossade när de helt enkelt inte fick ihop sin renovering. I Expressen kan man läsa om att familjens hus ännu inte var färdigt när tv-serien var slut förra året. Anledningen till att de inte hade hunnit klart var att de stötte på problem efter problem. Redan när bygget startade hade det uppstått problem i och med att byggföretaget som de anlitat hade satt fönstren på fel ställen.

Stötte på stora problem

Problemet med fönster som satt på fel ställe var dock inte det största problemet som familjen i Husdrömmar stötte på under renoveringen. Under byggperioden höll huset på att rasa och de hade även en översvämning i huset. Hur det har kunnat bli så fel tror programledare för Husdrömmar beror på att familjen varit alldeles för snäll när det kommer till kontakten med det företag som levererat huset.