Ska du köpa en bostad? Då gäller det att kunna alla knep i boken för att lyckas buda hem bostaden du fastnat för, och som tur är har mäklarna koll på vad som är bästa taktiken – och här är deras tips samlade på samma ställe!

Att köpa lägenhet är inte det lättaste man kan ge sig i kast med. Föst ska man säkerställa att man har sina finanser och lån i ordning och sedan ska man hitta en lägenhet som uppfyller alla ens krav för att slutligen också vinna budgivningen. Låt säga att alla de fösta punkterna är fixade och det bara är budgivningen kvar. Hur vinner du den lättast? Det har mäklarna koll på.

Mäklarnas bästa budgivningstips

I en intervju med DI Weekend har mäklaren Ramin sammanställt sina bästa tips på hur du ska gå tillväga för att vinna budgivningen. Det handlar nämligen inte enbart om att ha pengar så det räcker, det handlar även om psykologi, strategi och uthållighet. Till exempel säger han att man först och främst ska vara helt förberedd innan man ens ger sig in i budgivningen. Säkerställ att du är påläst om bostadens värde och ha dina finanser ordnad och ett maxtak för hur mycket du ska buda. Nästa steg är sedan att vara snabb på bollen, tänk inte för mycket innan du lämnar ditt bud utan kontakta mäklaren direkt och låt denne veta ditt intresse så du inte glöms bort när buden väl ska läggas. En förhandsvisning med chans att köpa innan budgivning kan vara en vinnande taktik! Glöm heller inte bort att ställa krav på mäklaren, att du vill att budgivningen ska gå fort och inte dra ut på tiden – våga ställa krav helt enkelt.

Bra att tänka på är vilken strategi du har. Många tror till exempel att det är en bra grej att trötta ut de andra budgivarna med långa mellanrum mellan dina egna bud, men det skapar mest irritation och gör budgivningen långdragen. Välj hellre en strategi som visar att du är bestämd på att vinna så kommer du troligtvis även göra detta då många, precis som du, har en maxgräns de inte vill buda över och när denna närmar sig blir chansen hög att övriga budgivare ger sig när du visat din bestämdhet.