Allt fler väljer att se sitt hem som ett ställe de vill inreda till perfektion. Detta betyder att allt fler människor går i renoveringstankar. I en stor undersökning kan man nu se att många som renoverar får separationstankar då mycket kommer upp till ytan. Då är det viktigt att man blir medveten om detta, för att ta sig igenom processen enklare. 

6101557-tapetsering-pagarAtt beställa taklampor hos lampgallerian.se eller att välja vilken typ av bänkskiva man ska ha är de enkla delarna när det kommer till en renovering, och kanske de delar som man ska fokusera på när man känner att det börjar bli ganska så tungt. I ett pressmeddelande går det även att läsa att den stora inredningssajten Houzz har gjort en stor undersökning när det kommer till renoveringar och frågat par om hur de upplevde sin renovering och vilka tankar de tänkte.

“Vår undersökning visar att ett renoveringsprojekt berör många känsliga punkter i en relation, både i planeringsfasen och under processen. I vissa fall behövs det kanske inte mer än ett besök på köksavdelningen på IKEA för att sätta igång hetlevrade diskussioner om vem som lagar mest mat eller diskar.”

Ord som “frustrerad” och “smärtsamt” är ord som många människor världen över beskriver sin renovering. För många, speciellt de som renoverar för första gången, förstår inte riktigt vad det är man ger sig in på och alla små beslut som ska tas – gärna på en gång.

Inspiration från husdrömmar

Svt har ett program som heter Husdrömmar och där man verkligen kan få perspektiv på sin egen renovering och söka tröst i att många projekt blir fel och drar ut på tiden. Man ka även få inspiration från magasin som får en att mer fokusera på det färdiga resultatet.