Om du är en villaägare eller har en sommarstuga blir det förr eller senare dags att se över dina fönster, framför allt om du har ett lite äldre hus. Nya och moderna fönster sänker dina värmekostnader under årets kalla månader eftersom fönstren blir riktigt täta, och höjer dessutom värdet på ditt hus.

Att byta fönster på huset kan kännas motigt och tungt att ta tag i, men med ett fönsterbyte har du många kronor att tjäna. Utöver den ekonomiska aspekten kan ett fönsterbyte även förändra utseendet på ditt hus. Om du till exempel har en sekelskiftesvilla med trista fönster som sattes in under 70-talet lyfter du hela husets utseende om du byter ut dem till fönster i tidsenlig stil och utförande. Långsiktigt sparar du pengar och ger huset tillbaka dess ursprungliga charm.

Hitta rätt fönsterfirma

När du har bestämma dig för att ta tag i fönsterbyte är det dags att se dig om efter rätt fönsterfirma att anlita. Gör noggranna efterforskningar på nätet, hör dig för bland vänner och grannar om de kan tipsa om en bra firma och ta in flera offerter för att jämföra priser. Det kan handla om många tusenlappar i prisskillnad mellan olika fönsterfirmor.

“Om du ändå ska byta fönster bör du satsa på energieffektiva fönster som släpper in solvärmen och gör att rumsvärmen får svårare att tränga ut”, säger Tomas Berggren på Energimyndigheten, i en artikel i Expressen.

Se till att välja kvalitetsfönster som till exempel PVC fönster från Drutex som är Europas största fönstertillverkare. De erbjuder dessutom en riktigt snabb leveranstid så att du kan sätta igång med ditt fönsterbyte så fort som möjligt.