När våren kommer är det dags att ge sig ut i trädgården för att skapa nytt liv där. Med våren kommer en del nya trender som man kan anamma i trädgården. Bland annat ser vi en mer personlig, lättskött och spännande trädgård.

113790-garden-center (1)

I Aftonbladet kan man ta del av vårens alla trädgårdstrender och det man bland annat ser är en trädgård som är ätbar, har karaktär och är återbrukad. Man ser även att trenden går mot en mer lättskött trädgård, samtidigt som många vill ha en större blandning av olika sorters växter. För att göra trädgården lätt att sköta kommer många förmodligen välja mer praktiska och storbladiga plantor och buskar. När det kommer till vilka färger som är trendiga i vår ser experterna att fler väljer en grönare trädgård med små inslag av knalliga färger som skapar kontrast. Orange är framförallt en färg som trendar men även klargul färg har fått ett uppsving.

Skapa personlig trädgård

Trädgårdsexperter tror även att vårens trender kommet att kännetecknas av att man vill ha en personlig trädgård där man blandar tradition och nytänkande. I Göteborgs-Posten kan man läsa just om hur man gör sin trädgård mer personlig och även väldigt vacker. Några tips som man ger är:

  • Att byta växter med andra på plantbytardagar för att skapa en annorlunda och personlig mix av blommor.
  • Att använda sig av dekorsten och annat som skapar struktur och personlighet i trädgården.
  • Att bestämma sig för en stil – exempelvis marockansk, engelsk eller mexikansk.
  • Att ta hjälp av experter samtidigt som du använder din egen kunskap.

Mörkt och mustigt

En annan trend för våren som tidningen Allas bjuder på och som alla kan anamma, är trenden som går under namnet Dark forest. För att skapa den här trenden i trädgården kan man satsa på mörkbladiga växter, träd och buskage. De mörka växterna kan blandas med röda rosor, färgsprakande dahlior och palettblad. Några andra färger som passar i den här trendiga trädgården och som man kan tänka på när man inreder trädgården med annat än växter, är brons och svarta textiler.